De Fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapie van Gent is naast een reguliere fysiotherapiepraktijk ook een avond- en weekendpraktijk. Persoonlijke zorg en aandacht staan voorop.  Door fysiotherapie naast dag openstelling ook in de avonduren en in het weekend aan te bieden, kunt u een afspraak maken op een  dag en tijdstip wanneer het u wel uitkomt!

De praktijk is gesitueerd aan de oostelijke ringweg van Groningen, tussen Lewenborg en Ulgersmaborg
en dus gemakkelijk te bereiken met de auto of fiets. Bij de praktijk is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

De fysiotherapiepraktijk is een eenmanspraktijk, de praktijk is laagdrempelig en er is veel expertise in huis. Er wordt goede service en hygiëne geboden.
Omdat er vaak een bredere kijk en behandeling van het lichaam vereist is, wordt er niet standaard 20 minuten behandeld zoals in veel praktijken, maar bij fysiotherapie van Gent wordt er 40 minuten voor een consult uitgetrokken. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Een behandeling is maatwerk

Bij fysiotherapie van Gent wordt u bij wijze van spreken niet meteen “in de fitness gegooid”. Er zal niet alleen naar de klacht maar ook naar de totaalproblematiek worden gekeken.
In samenspraak met u wordt een doeltreffend behandelplan opgesteld. Zeker in het begin van een behandeling zal er eerst rust en ontspanning in de therapie gebracht worden omdat de klacht veelal acuut is of omdat er te veel spanning in de spieren aanwezig is. Na een goede uitleg over de problematiek, massage, en advies wordt daarna de behandeling ingezet.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat is er vaak een compensatoir element, te veel spierspanning of een andere factor te vinden die het herstel belemmerd.
Door deze op te sporen en te behandelen, zullen de klachten afnemen.
Om blijvend van de klacht af te komen is het van belang om ook goed naar het gehele lichaam te kijken. De oorzaak van de klachten zoals rugpijn, kan bijvoorbeeld door een enkelprobleem of een scheefstand van het bekken worden veroorzaakt.